Salg af håndlavet keramik online

Kunsthåndværkere, der fremstiller håndlavet keramik, har gode muligheder for at synliggøre deres varer online og dermed opnå et salg. I dag er det utrolig nemt at starte en online-butik, hvorfra man kan sælge næsten hvad som helst. I de fysiske butikker kan den flotte keramikvase eller keramiktallerken, som er håndlavet, hurtigt forsvinde på hylden i mængden af andre varer. I en webshop kan den opnå en større synlighed, hvis man f.eks. opretter en webshop, hvor man sælger et begrænset antal håndlavede varer ad gangen. Så får kunderne det fulde overblik og kan nemt få øje på de helt særlige smukke håndlavede keramikvarer, som de ellers ville have overset i en almindelig butik.

Kan alle sælge keramik online?

Som udgangspunkt er der ingen begrænsninger med hensyn til, hvem der kan sælge keramik online. Hvis man selv har lavet tingene og gerne vil sælge dem, eller hvis man har givet tilladelse til, at andre kan sælge dem og få en lille fortjeneste deraf, så er vejen jo banet for, at man bare kan gå i gang med at sælge sine flotte håndlavede keramik varer.

Håndlavet keramik der skiller sig ud i mængden

Den tid er forbi, hvor man kun samler på Kongeligt Porcelæn eller andre bestemte mærker, som er oppe i tiden og populære. Nu om stunder handler det i høj grad også om at have en boligindretning, der adskiller sig fra andres. Det er her den håndlavede keramik kommer ind i billedet. En kunde kan f.eks. ønske sig 12 håndlavede tallerkener eller 6 håndlavede kaffekopper. Eller det kan være smukke vaser til blomster, som kan stå i vindueskarmen til daglig eller sættes på bordet ved særlige lejligheder. Med håndlavet keramik får man et unika produkt, hvor hver enkelt tallerken eller kop har sin helt egen form og detaljer.

Har man talent og håndelag for at fremstille den slags håndlavede unika-varer i keramik, så kan man med stor sandsynlighed lave en forretning ud af det. Det er bare et spørgsmål om at tiltrække kunderne. Når man opretter sin webshop, kan man med det samme tilkoble en betalingsløsning, f.eks. WooCommerce, hvis man anvender en WordPress-hjemmeside. Så er det nemt for kunderne både at bestille og betale med det samme, og som ejer af webshoppen slipper man for at skulle rykke kunderne for betalingen.

Dernæst er synlighed selvfølgelig meget vigtigt. Man kan med fordel anvende de sociale medier til at gøre opmærksom på, at man har startet en webshop. Her kan man annoncere og få andre til at like og dele opslag, så man får skabt synlighed omkring produkterne.

Sælge håndlavede varer billigt

Til at begynde med vælger man måske at sælge sine håndlavede varer billigt for at få en fod indenfor på markedet. Men i takt med at efterspørgslen stiger, kan man selvfølgelig vælge at sælge sine varer dyrere end man ellers ville gøre. Dertil kommer, at man muligvis får bestillingsopgaver, hvis der f.eks. er nogle kunder, der har brug for en gave til en rund fødselsdag eller et bryllup. Måske tager det længere tid at designe og fremstille, hvis det skal være den helt rigtige gave, og derfor kan det med fordel bestilles i god tid.